Rolstoelcoaster handelt over de finale strijd met het recidive zitwondje

30 november 2019

Ik heb echt goed nieuws nu. De wonde is mooi droog. Ihor heeft bijna alle nieten verwijderd. Er was nog een klein driehoekje open wonde op de plaats waar hij vorige dinsdag schoongemaakt had. Hij heeft dat dichtgemaakt met dermatologische secondenlijm en steristrips. Ik hoor nu pas dat de vrees was dat de verplaatste  huidflap aangetast zou worden door onderhuidse bloedingen en daardoor weg zou rotten. Bah!
Ik mag er niet aan denken.
Er is nog een minuscuul gaatje langs de wondrand en dat laat hij voorlopig open om eventueel vocht te laten ontsnappen. Daarom blijft het pompje nog een week aangesloten.
Ondertussen heb ik het zitten in de rolstoel opgebouwd tot tweemaal twee uur. Morgen wordt dat verdubbeld. Ik voel me al een stuk comfortabeler in de stoel. Het evenwichtsgevoel komt terug en ik heb minder last van een ijl gevoel in mijn hoofd door de bloeddrukval  van liggen naar zitten.
Als het morgen weer zo zonnig is ga ik een uurtje fietsen.